Menu

Projecten

 • Verbond van Vreugd en Smart

  Dit Joods herdenkings monument verteld de geschiedenis van de Joodse bevolking in Oldenzaal, aan de hand van universele thema’s zoals; Identiteit, tolerantie en verdraagzaamheid maar ook kernwoorden als bewustwording, beleving, en ontmoeting.

 • De Ontknoping

  Het geweer (lontslotmusket 1611 - vergroting van het origineel ) en het oneindigheidsteken staan tegenover elkaar; het eindige tegenover het oneindige. De ’Oneindige’ grijpt in door lange processen af te breken, te onderbreken, en/of weer te vernieuwen.

 • Heaven holds a sense of wonder

  Het beeld staat in de Beeldengalerij van P. Struycken op de Grote Marktstraat en het Spui te Den Haag. Het sokkelproject van STROOM Centrum voor beeldende kunst, architectuur, stedenbouw en vormgeving op stedelijke omgeving te Den Haag.

 • Sending the Spirit of Compassion

  Een Rackaschaap staat op een groene heuvel en ziet erop toe dat de os veilig aankomt. Het kunstwerk heeft meerdere betekenissen. De os en het schaap zijn geen gewone dieren, maar hebben een symbolische waarde.

 • De Boomtafel

  De kunstenares verwijst in haar werk naar een bovenzinnelijke en spirituele wereld en lijkt te vertellen dat de scheiding tussen het aardse en het hemelse betrekkelijk is.

 • Kuras

  I can feel what is inside. I rather feel the power of pain than to feel emptiness. So I can also feel rejoiced again over your goodness because of this knowledge. You cause violence in my heart dear Lord. Famke van Wijk.

 • Twee Kuddes

  Middels de raadselachtige wezens wil ik de kijker uitnodigen tot zelfreflectie. Waar sta ik in het leven en welke kant wil ik op? Kies ik mijn vorm of laat ik mij vormen?

 • Evenredig onklaar

  Dit beeld, bestaande uit 2 wandobjecten, maken samen een beweging zichtbaar. Het eerste object wordt weggeschoten door het andere, maar blijven toch elkaars substantie. Hier hebben materie en wezenlijke inhoud geen vorm.

 • Uit de vier windstreken

  De verdrukten en verdrevenen zullen worden ‘vergaderd uit de vier einden der aarde’. Hetgeen veelomvattend is, wordt en zal zijn.

 • In Vrijheid en Gelijkheid

  Zoals een hondje opgerold ligt te slapen aan de voeten van zijn baas, gaat dit symbool van trouw op in een samengaan voor de mens; Trouw, in vrijheid en gelijkheid. Een flexibel materiaal zoals rubber leende zich het beste om dit uit te beelden.

 • The gentle and mild inherit….

  Er zijn processen die zich aan het oog onttrekken en in het onzichtbare afspelen en deze hebben ook geen impact op ons denken als we ze niet nader bekijken. De balans van grip op die materie hebben of verliezen, ligt in nederigheid omsloten.

 • Prayer’s Alchemy

  Nare kille praktijken uit de Middeleeuwen (met name de schandpaal) staan in schril contrast met de schoonheid en de mystiek uit die tijd waarin St. Bonaventura (1221-1274) inspireert en leert over transformatie en het transcendente in zijn Triplica Via.

 • The Undertone

  Haar boeit het spanningsveld tussen de onzichtbare krachten enorm, zij maakte plexiglas panelen waaraan uitgestrekte armen en bazuinen kleven. Dwars door de vensters reiken engelen ons de hand. De Hemel doet van zich spreken. Wim Beeren.

 • Evenaar van ons gemoed

  In dit emblematische werk vertegenwoordigen een balans en zijn schalen de wereld die zich voor ons geestesoog heeft uitgespreid als een landkaart die wordt opengevouwd. In deze wereld is de evenaar zoekgeraakt.

 • Het tweezijdig snijdend zwaard

  In dit beeld is de symboliek uit het Bijbelboek Openbaring zo ter hand te nemen. De sikkel (maaien ,het rijp zijn van de oogst), het tweezijdig snijdend zwaard (het woord Gods) en een projectie van de wassende maan ( het witte veld , de ontvankelijkheid van de mens).