Twee Kuddes

Twee Kuddes

In bezit van de Kunstenaar

Lindenhout en koper
2,80 bij 1,80 meter

Uit; Intervieuw met Ineke Zuidhof voor de Elisabeth Magazine

Twee kuddes – Two Flocks (1998)

Ik werd wakker en zag dit op m’n netvlies, ik ging het meteen tekenen. Het was in de periode dat ik gedoopt werd. Ik was bezig met God, met mijn hemelse Vader. Door die (lang bewaarde) tekening en dit beeld ging mijn focus ook naar Christus, leerde ik hem ook kennen. In dit beeld is Hij als Goede Herder te zien in een hoornenstel, met zijn volgelingen als twee verschillende kuddes.
Aanleiding was het verhaal van Juda en Israël, het in verschillende stammen uiteengevallen volk, dat bij elkaar gebracht wordt tot één stuk hout ( Ezechiël 37:19 ). Er mag niemand ontbreken uit het gezin van Gods kinderen. Ik geloof dat al Gods kinderen één goede herder hebben, Christus. Er zal weer eenheid zijn en de zonden die de volken verdeeld hielden worden weggedaan. Dat is mijn hoop voor de toekomst. In de Bijbel worden Hoorns vaak figuurlijk gebruikt als symbool van kracht, en overwinning.”  Van dichtbij is te zien dat er een kudde schapen in is uitgesneden. Tegelijk zijn ook de koperen platen kuddes. Famke: “Als je kijkt in een van de koperen platen, zie je dat je ook zelf een schaap bent van de kudde van de Goede Herder.
 
Johannes 10 : 16 
Jesus Zei: ” Ook buiten Israël (Joden) zijn er mensen die bij mij horen (Heidenen). Ook voor hen moet ik zorgen. En ook zij zullen naar mij luisteren en mijn volgelingen worden. Alle mensen die bij mij horen zullen één grote kudde met één herder zijn.”
 

Geinspireerd op :

Want nu zien wij nog door een spiegel, in raadselen, doch straks van aangezicht tot aangezicht.
Nu ken ik onvolkomen, maar dan zal ik ten volle kennen, zoals ik zelf gekend ben.

1 Korintiërs 13:12