Uitnodiging Landgoed Anningahof – Beelden 2017

Landgoed Anningahof – Beelden 2017
mei 2017, uitnodiging

UITNODIGING
– – OPENING BEELDEN 2017 ANNINGAHOF – –

ZATERDAG 20 Mei 15.00 UUR

Op 20 mei aanstaande zal mevrouw drs. A.Th.B. Bijleveld-Schouten, Commissaris van de Koning in de Provincie Overijssel het seizoen 2017 van beeldenpark Landgoed Anningahof te Zwolle openen. Het oorspronkelijke park heeft in ruim anderhalf jaar een spectaculaire metamorfose ondergaan. Het was een flink karwei maar het is gelukt! En hoe!? Wij zijn in elk geval zeer tevreden met het resultaat.

Het vrijwel geheel vernieuwde park biedt een fraai decor voor de tentoonstelling “Beelden 2017”. Tal van monumentale en museale werken zijn in de tentoonstelling opgenomen waardoor het park het karakter heeft gekregen van een groot buitenmuseum. Dit jaar tonen 70 kunstenaars ongeveer 80 buitenbeelden en 60 beelden in de binnenruimten. Hoewel het accent ligt op de hedendaagse beeldhouwkunst toont Landgoed Anningahof dit seizoen, als enig park in Nederland, tegelijkertijd werken van een selecte groep oude meesters, van een grote groep hedendaags bekende kunstenaars en van jong talent. Daarmee wordt inzicht gegeven in hoe de Nederlandse beeldhouwkunst zich ontwikkelt. En dat is vooral ook te danken aan de grote inspanningen in brede zin van de kunstenaars.

Met genoegen nodigen we u hierbij uit tot het bijwonen van de opening van “Beelden 2017”, de 14e tentoonstelling van Landgoed Anningahof, op zaterdag 20 mei 2017!

PROGRAMMA

14:00-15:00 Aankomst en Ontvangst
15:00

Welkomstwoord en toelichting op het nieuwe park en de tentoonstellingen door Hib Anninga.

15:30

Officiële opening door mevrouw drs. A.Th.B. Bijleveld-Schouten van het nieuwe park, de tentoonstellingen en de inhuldiging van het beeld van André Volten dat het European Patent Office (EPO) heeft geschonken aan de Stichting Vrienden van Landgoed Anningahof.

15:45-17:15

Bezichtiging park en tentoonstellingen.

17:15-19:00

Gelegenheid tot het gebruiken van een maaltijd. (let op: aanmelden nodig!)

19:00 Einde bijeenkomst

Extra informatie:

 • Bij aankomst ontvangt een ieder 2 fiches voor consumpties. ~ Eventuele extra fiches a € 1,- kunt u verkrijgen in de ontvangstruimte ~
 • Voor € 10,- per persoon (contant te voldoen in de ontvangstruimte) kunt u gebruik maken van de maaltijd, inclusief 2 (extra) consumpties. Aanmelden s.v.p. vóór 15 mei met vermelding van het aantal personen via: nieuwsbrief@anningahof.nl.~ De maaltijd wordt aan de deelnemende kunstenaars aangeboden (LET OP! Wel aanmelden s.v.p.) ~
 • Er zijn seizoenkaarten te verkrijgen voor een kortingsprijs van € 10,-. ~ Contant te voldoen. Normale prijs: € 13,- ~
 • Parkeren: indien de gebruikelijke parkeerplaats vol is wordt u verzocht 50 meter verder in het weiland te parkeren. Parkeren in de berm van de Hessenweg wordt ontraden vanwege mogelijke verkeersboetes.

Naast de gebruikelijke binnen- en buitententoonstelling “Beelden 2017” zijn er verschillende extra tentoonstellingen te zien dit seizoen:

 • Outplacement
  Op uitnodiging van Landgoed Anningahof selecteerde gastcurator Pim Trooster 11 kunstenaars voor de tentoonstelling “Outplacement”. Zij ontwikkelden voor de eerste keer in hun carrière een buitenbeeld. Hun werken worden als een groepstentoonstelling in het achterste gedeelte van het nieuwe park gepresenteerd.
 • Lichthal
  De presentatie in de Lichthal zal worden ingevuld door de VBCN (Vereniging Bedrijfscollecties Nederland) met als titel Collectiemobiliteit. In twee elkaar afwisselende periodes wordt er werk getoond uit de collecties van ABN AMRO Kunstcollectie, Collectie Albert Heijn Kunst Stichting, DSM Art Collection, ING Collectie, Collectie Radboudumc en Isala Kunst Collectie.
 • Kunstwegenpaviljoen
  Kunstwegen presenteert hier in samenwerking met Kunstwegen Duitsland tweemaal een solotentoonstelling van Duitse beloften voor de toekomst.
 • Vechthal
  In de Vechthal worden foto- en videopresentaties getoond van Pim Trooster en Steven van Welie over de transitie van het beeldenpark.

Deelnemende kunstenaars:

Armando, David Bade & Erik Habets, Hans van den Ban, Hans van Bentem, Kees Bierman, Marius Boender, Maze de Boer, Marinus Boezem, Maurice Bogaert, Tom van den Boomen, Kevin van Braak, Tim Breukers, Erik Buijs, Sjoerd Buisman, Tom Claassen, Wia van Dijk & Frank Straatman, Nicolas Dings, Bonno van Doorn, Jonathan van Doornum, Irene Fortuyn, Esther de Graaf, Gerard Groenewoud & Tilly Buij, Stefan Gross, Klaas Gubbels, Kim Habers, Dominik Halmer, Jeroen Henneman, Heringa/Van Kalsbeek, Menno Hiele, Ewerdt Hilgemann, Marieke de Jong, Jaap Kater, Wouter Klein Velderman, Maartje Korstanje, Jens Kloppmann, Bastienne Kramer, Ruud Kuijer, Herman Lamers, Herman Makkink, Marjolijn Mandersloot, Sachi Miyachi, Leonard van Munster, Herbert Nouwens, Nikolaas van Os, Michel van Overbeeke, Pim Palsgraaf, Nico Parlevliet, Chris Peterson, Jens Pfeifer, André Pielage, Lorenzo Quintanilla, Adriaan Rees, Paul de Reus, Cornelius Rogge, Simcha Roodenburg, Marc de Roover, Ian de Ruiter & Sjoerd Tim, Bianca Runge, Paul Segers, Tanja Smeets, Luk van Soom, Elisabeth Stienstra, Rob Sweere, Shinkichi Tajiri, Maurice van Tellingen, Pim Trooster, Levi van Veluw, Dieke Venema, Henk Visch, Jan Eric Visser, Rob Voerman, André Volten, Auke de Vries, Famke van Wijk, R.W. van de Wint, Zeinstra & Van Gelderen Architecten.

Prev Famke van Wijk about her work
Next Landgoed Anningahof - Statues 2016

Comments are closed.